Monday, December 10, 2007

These Are The Common Lines...

Our conversation lately...

1) when is the kitchen cabinet guy coming to take the measurement? bila boleh pasang?

2) kira brp byk lighting point, fan point? kat living room tu nak letak track-light

3) IKEA nak deliver brp hari? wat are the charges like?

4) langsir colour aper? beli ready-made jer. baru skrg saya tahu yg kedai ambil tempahan langsir (those interior design boutique tu... mahal sungguh!). Railing langsir pulak silap beli... terlebih panjang, need to be changed within 30 days!

5) have to start packing now, angkut sikit2 dulu esp brg2 kecik

6) where can we buy nice and cheap carpet?

7) i need a reliable stove... nnt tak berasap dapur! (cewah... macam nak masak utk kenduri!hehe)

8) nak pasang blind, nak pasang awning... segala mcm benda nak pasang

9) tell the management to speed up their work... defect tu tak repair lagi. susah2 sgt, repair sendiri jer la (mcm contractor la pulak!)

10) rumah kita ni ada ala2 Casa Impian tak? Kita panggil Eric Leong nak? Atau masuk dlm Anjung Seri ke? Hehe... dream on!

11) oh no... lori pun belum cari lagi!



"Mama... kita nak pegi mana ni? Nak cari kitchen cabinet ke?" Anak saya bertanya. She must've been listening and observing! Itu la aktiviti kami sejak dua menjak ni...

4 comments:

diamond baby said...

babe, sikit2 lama2 jadi bukit. no need to buy everything at one go nanti nyesal cam aku coz i'm stuck with the things that I don't want.

btw, how did u find out about sham's blog?

Hezzy Azra said...

db - i know, but sometimes cannot help it. gatal jer tangan aku nak mbeli! hehehe. blessing in disguise... nasib baik IKEA byk brg dh abis stock, kena tunggu after jan 2008. sempat la aku kumpul duit, kalau tak... alamatnye rabak la kitorg laki bini!
pasal syam tu... she YM me last monday. infact,tat monday night itself we went there... had dinner accompanied by the owner of secret recipe franchisee! kitorg laki bini bab2 makan luar ni kan cepat & cekap! hahahaha
p/s: even told syam... next gathering kat tempat dia jer la...senang!

diamond baby said...

kenapa all thse while dia tak join kita bila gathering eh? takde org keep in touch ke apa?

Hezzy Azra said...

db - i guess, that was the reason...tak de yg keep in touch with her except for elin... once in a while

Antologi Cinta Dia 2 - Marry Ku Ril?

Memandangkan dah lama tak blogging, maka lama jugaklah tak share ttg buku sendiri. So skrg ni barulah terhegeh-hegeh nak promote buku saya...